Γρήγορη περιήγηση

Τα ακριβή χαρακτηριστικά της εφαρμογής σας μπορεί να διαφέρουν. Αυτή είναι μία περιήγηση στα κοινά σημεία πολλών εφαρμογών.

  1. Ξεκινήστε την εφαρμογή από το URL (διεύθυνση) που σας δόθηκε.
  2. Αν έχετε mouse με ροδέλα, μεγεθύνετε το χάρτη στρέφοντας την ροδέλα προς τα πάνω ή προς τα κάτω μερικές φόρες ( scrolling the wheel).
  3. Pan (re-center)  επανεστιάστε  το χάρτη με το να κάνετε click με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού τραβώντας το. Η διαδικασία  pan είναι προεπιλεγμένη καθώς ξεκινάει η εφαρμογή
  4. Αν η εικόνα πλοήγησης Navigation  είναι διαθέσιμη πατήστε στην γωνία της (ίσως έχει ένα βέλος) για να εστιάσει ο χάρτης σε αυτή την κατεύθυνση. Κρατήστε το πατημένο στη γωνία της εικόνας για να κεντράρετε μεγαλύτερη απόσταση. Παρατηρήστε ότι ο χάρτης είναι ήδη παρών στις περιοχές που έχετε επισκεφτεί. Εδώ παρουσιάζεται η δυνατότητα caching της εφαρμογής
  5. Στην Μπάρα Εργαλείων (Toolbar), Επιλέξτε το εργαλείο μεγέθυνσης  , σύρετε το πάνω στο χάρτη έχοντας πατημένο το κουμπί για να σχεδιάσετε ενα ορθογώνιο και αφήστε το κουμπί. Ο χάρτης θα μεγεθυνθεί  στην επιλεγμένη περιοχή. 
  6. Στην Μπάρα Εργαλείων Toolbar, επιλέξτε το εργαλείο αναγνώρισης   (Identify tool). Μετά πατήστε πάνω στο χάρτη στο χαρακτηριστικό σας  ενδιαφέρει. Στο τμήμα Αποτελέσματα (Results) της Κονσόλας παρουσιάζονται οι συντεταγμένες της τοποθεσίας που επιλέξατε. Αν υπάρχουν χαρακτηριστικά εκεί που πατήσατε θα εμφανιστεί το σύμβολο συν δίπλα στις συντεταγμένες στα Results (αν όχι ένα "x" θα εμφανιστεί δίπλα στην τοποθεσία)
  7. Αν βρεθούν χαρακτηριστικά επεκτείνετε το Location στο παράθυρο των αποτελεσμάτων πατώντας στο σύμβολο συν. Αυτό μας δείχνει τα στρώματα (Layers) στα οποία βρέθηκαν χαρακτηριστικά. Επεκτείνετε ένα layer για να εξερευνήσετε τα χαρακτηριστικά του. Μπορείτε να κάνετε δεξί-click σε ένα χαρακτηριστικό και να επιλέξετε zoom To the feature. Όταν τελειώσετε μπορείτε να αφαιρέσετε τα αποτελέσματα με δεξί-click επιλέγοντας αφαίρεση.
  8. Εμφανίστε το Περιεχόμενο του χάρτη πατώντας το βέλος στην Κονσόλα. Τα περιεχόμενα του χάρτη δείχνουν τις λειτουργίες του χάρτη και τα στρώματα του. Επεκτείνετε το χάρτη και τους κόμβους από τα στρώματα του στην δενδρική απεικόνιση για να εμφανιστούν τα περιεχόμενα του χάρτη
  9. Εάν επιτρέπεται, τσεκάρετε το check-box δίπλα απο ένα ή περισσότερα στρώματα για να αποκρύψετε ή να τα εμφανίσετε. Ο χάρτης θα δημιουργηθεί απο την αρχή για να  απεικονίσει τα νέα στοιχεία στο περιεχόμενο του.
  10. Ερευνήστε τα υπόλοιπα  περιεχόμενα και εργαλεία στο χάρτη.  Ελπίζουμε ότι βρίσκετε αυτήν την εφαρμογή χαρτογράφησης  διασκέδαστικη.